vineri, 28 ianuarie 2011

Cum ne dam seama daca o geanta este autentica?

Intr-adevar sunt multe persoane care sustin ca e aproape imposibil sa faci diferenta dintre o geanta autentica si una fake. Dar defapt diferentele sunt foarte vizibile indiferent de brand.

Louis Vuitton:

-In primul rand, pretul este cel care face diferenta dintre o geanta autentica si una falsa. O geanta Louis Vuitton nu o gasesti la orice colt de strada, trebuie cumparata dintr-un magazin atestat.

-La o geanta adevarata Louis Vuitton, logo-ul (LV) nu este intrerupt de cusaturi deoarece monograma este plasata simetric.

-Numarul de cusaturi este acelasi la acelasi model de geanta.

-Gentile nu sunt comercializate cu manerele acoperite in pungi de plastic.

-Detaliile sunt foarte importante pentru producatorii Louis Vuitton. Fermoarele si butonii atasati gentii au gravate logo-ul LV.

-Orice produs semnat Louis Vuitton are un leather tag care ii atesta autenticitatea. In gama de genti "Multicolore" autentice date cod-ul poate avea numai cifrele 3, 4 sau 5 si nu au monograme rosii.

-In afara de acest leather tag, o geanta noua, autentica LV are si o eticheta externa cartonata si instructiuni si sfaturi de intretinere.

-De asemenea Louis Vuitton elibereaza si certificat de garantie.

Azi va voi invata sa identificati o geanta autentica Louis Vuitton, doar citind codul de pe acea eticheta de piele.

Primele doua litere de pe serial reprezinta locul unde este fabricata geanta. Mai jos este lista cu tarile in care gentile au fost fabricate. Deci, nu e adevarat ca gentile semnate Louis Vuitton sunt fabricate doar in Franta.


Franta: A0, A1, A2, AA, AAS, AN, AR, AS, BA, BJ, BU, CO, CT, DK, DU, ET, FL, LW, MB, MI, NO, RA, RI, SD, SL, SN, SP, SR, TH, VI, VX.

USA: DK, FH, LA, OS, SD, FL.

SPANIA: CA, LO, LB, LM, LW.

ITALIA: BC, BO, CE, FO, MA , RC, RE, SA, TD.

GERMANIA: LP

ELVETIA: DI, FA.

In functie de data fabricatiei date cod-ul poate fi reprezentat astfel:

Din 1900 pana in decembrie 2006 codul era reprezentat ca in poza de mai jos:


(in imaginea de mai sus: TH= Franta, prima cifra si a treia semnifica luna fabricatiei iar a doua si ultima formeaza anul prin urmare, geanta de mai sus este o geanta autentica fabricata in Franta in octombrie 2000)

Din ianuarie 2007 reprezentarea codului s-a modificat astfel:

(SD=Franta, prima si a treia cifra semnifica saptamana in care geanta a fost fabricata iar a doua si ultima cifra formeaza anul, astfel geanta de mai jos a fost fabricata in Franta in saptamana 23 anul 2008)

Genti noi, autentice Louis Vuitton:

FAKE-URI


Chanel

-Gentile Chanel au in interior unul din logo-urile: stampila aurie sau argintie, eticheta din piele cu semnul Chanel auriu sau argintiu, eticheta neagra cu semnul pe culoarea alba ori eticheta neagra cu linii verticale.

-Produsele Chanel care sunt fabricate de la inceputul anilor '90, incluzand gentile Chanel vintage, au un sticker cu un numar de serie din 7-8 cifre. Acest cod trebuie sa fie acelasi cu cel de pe cardul de autenticitate.

-Toate gentile semnate Chanel au gravate logoul "CC" sau "CHANEL"

-La logo-ul "CC" partea superioara a "C"-ului drept este pozitionata peste partea superioara a "C"-ului stang, iar partea inferioara a "C"-ului stang este pozitionata peste partea inferioara a "C"-ului drept. Cele mai multe fake-uri au logo-ul pozitionat in diferite feluri.


Genti autentice Chanel

GENTI REPLICA CHANEL:


Prada

- “R”-ul din “PRADA” gravat pe emblema trebuie sa aiba piciorul drept curbat spre interior, in caz contrar articolul este fals.

- Placa atasata fiecarui produs are fondul de aceeasi culoare ca si articolul respectiv.

- Orice alt metal de pe poseta are gravat logo-ul “PRADA”

- Pe eticheta din interior este scris “PRADA MADE IN ITALY” in cazul unei genti autentice.

- Pe toata suprafata captuselii este scris orizontal “Prada~Prada~Prada~”. Un articol fals omite in general acest aspect.


Genti Prada originale:

FAKE-URI:

Gucci

-Articolul se vinde doar cu un card de identificare in cazul in care e original.

- Cusaturile trebuie sa fie perfecte fara urme de ate destramate. La fabricarea produselor Gucci se pune mare accent pe ata si material.

- Gentile Gucii se vand cu accesoriile necesare: sac de praf, cutie etc

-In cazul gentilor false litera "G" seamana cu un "C"


Gucci bags:

GENTI REPLICA GUCCI: